петък, 27 май 2016 г.

Как да използваме Google Translate като прокси

Един доста стар, но много прост и полезен трик дава възможност за бързо използване на прокси без нужда от инсталиране на допълнителни програми на компютъра. Благодарение на това можем да си осигурим достъп до блокирани сайтове с помощта на онлайн преводача translate.google.com.

Ако в Мрежата бъде блокиран даден сайт, но има достъп до услугите на Google, то тази блокировка може да се заобиколи. Описаният метод няма да работи само в случай, че достъпът до съответния сайт е блокиран на глобално ниво по IP адрес (т.е. на ниво Интернет доставчик или правителство).

За да се използва онлайн преводачът на Google в ролята на прокси, е достатъчно в полето за превод да се въведе нужния уеб адрес. Вдясно се изобразява линк, който ще отваря сайта не директно, а чрез google.com. Именно това в повечето случаи дава възможност за преодоляване на блокировката.



Ако искате Google Translate да не превежда сайта неправилно (въпреки, че и в този случай с него ще може да се работи) трябва над полето, в което се изобразява адресът, да се избере един от езиците, който не присъства на желания сайт. Например, ако интерфейсът на YouTube е на английски, то достатъчно е да се избере, да речем, испански и всички надписи на английски ще се игнорират, така че уеб страницата ще се показва в нейния оригинален вид.

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар