неделя, 5 април 2020 г.

VLC Media Player и защитата на слуха

Понякога в дадени песни може да има внезапни звукови пикове. Това не е задължително да е нарочно, може да се е получило при копиране на музикалния файл върху повредени сектори на диска. Във всеки случай е неприятно. Във VLC Media Player можете да се предпазите като включите опцията Normalize volume to. Тя се намира в Tools > Preferences > Audio.

Източник


1 коментар:

  1. Ще споделя моят опит със защита на слуха и се надявам да е от полза за някого.

    Преди 6-7 години си купих 3M Peltor Optime III най-високия клас шумопотискащи, пасивни антифони. Имат много добро заглушаване, не бих казал, че са тежки, а стягането около главата е поносимо, но без значение колко дълго ги носите, определено се усещат, че са на главата ви. Обхващат цялата мида на ухото и не създават неприятно налягане.

    Нещо, което прави много силно впечатление за всичките тези години е Качеството им! Пластмасата, метала и дунапрена от които са направени си личи, че са високоустойчиви, добре подбрани материали и антифоните не са променили якостта на рамката или разхлабили уплътненията.

    Ако работите с машини създаващи силен шум определено ви ги препоръчвам!

    Другото са тапи за уши. Във всяка Аптека може да намерите и те в общи линии са три различни вида - силиконови, восъчни и от дунапрен.

    Купувал съм си и трите вида и мога да кажа, че силиконовите и восъчните не са подходящи - първите много лесно изпадат от ухото и не спират шума, а вторите са изключително твърди до степен че може да си нараните ушния канал, а и не могат да прилепнат плътно.

    Препоръчвам тапите от дунапрен и по специално тези на 3M оранжеви има ги по аптеките и цената им е 50-70ст.

    Когато ги извадите от опаковката ви прави впечатление, че са много твърди, но може да ги стиснете с пръсти, да ги сплескате и да ги поставите в ухото, където след няколко секунди те ще се разширят и ще запълнят ушния канал плътно.

    Важно - изключително удобни са и след няколко минути спирате да ги усещате физически! :)

    Може да си въртите главата свободно, да спите с тях - не изпадат от ухото, от телесната топлина се омекотяват, но продължават плътно да запълват ушния канал, което води и до просто невероятно за размера ( и цената им ) шумопоглъщане!

    Ако ги носите няколко дни, ще останете шокирани колко много фонов, паразитен шум има в живота ни всеки ден и нощ и колко по-отпочинали и спокойни се чувствате, когато на мозъка не се налага да обработва всичката тази ненужна аудио информация.

    Препоръчвам тези тапи за уши на всички, които се занимават с интелектуална работа и имат нужда от тишина и спокойствие, за да се концентрират.

    ОтговорИзтриване