сряда, 1 юли 2015 г.

Шоколадов мус

Рецепта публикувана в сайта "Бон Апети", а линк към нея ми бе пратен от Маргарита, една малка читателка на "Мистерика".

Необходими продукти:

200 г. шоколад
4 яйца
160 г. захар
400 мл. животинска сметана

Приготвяне:

Шоколадът се разтопява на водна баня.







Жълтъците и белтъците на яйцата се разделят. Половината захар се разбива с жълтъците, а другата – с белтъците.





Сметаната се разбива на пухкава пяна.







Шоколадът се добавя в купата при жълтъците. Разбърква се и се слагат белтъците и накрая сметаната.






Мусът се разпределя в чаши и се охлажда преди поднасяне.






Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар