понеделник, 15 август 2016 г.

Колко алкохол да пием на събиране в широк кръг

Събиранията и партитата в тесен кръг са тези празненства, на които добре се познаваме с хората, те са наши близки приятели или роднини. На тях може да пием колкото си решим.

Често обаче ни се налага да присъстваме на мероприятия, на които не познаваме добре много от другите хора, а някои дори ги виждаме за първи път. Нещо повече - с някои от тези хора по принцип не се харесваме. Един такъв пример за събиране в широк кръг са служебните празненства - фирмата, в която работим, организира честване и трябва да присъстваме без значение, че там ще са и колеги с които не се понасяме.

Колко да пием в такъв случай? Отговорът е максимум две алкохолни питиета. Защо толкова? Отговорът е прост - колкото повече пием, толкова по-леко ни става, отпускаме се и започваме на говорим неща, които по принцип не бихме казали. Още по-лошо е ако направим някоя глупост и се изложим. Нима искаме на другия ден всички колеги в работата да разправят какво сме правили?

Две питиета, каквито и да са те - от бира до твърд алкохол, нормално не биха ни замаяли толкова, че да кажем / направим нещо, за което после ще съжаляваме. А и две чаши от които да отпиваме бавно, ще ни позволят да останем достатъчно дълго време на партито без да ни е скучно.

Източник

За този съвет прочетох наскоро, но като се замисля, по принцип съм го спазвал - на подобни събирания в широк кръг обикновено съм пил по една-две бири максимум.



Няма коментари:

Публикуване на коментар