събота, 2 септември 2017 г.

Забравете за Линукс - няколко причини

Операционната система Windows на MicroSoft не е перфектна, освен това струва пари, докато Линукс дистрибуциите като цяло са безплатни. И въпреки това не бих препоръчал да ползваме Линукс като основна и единствена ОС на компютъра ви. Ето няколко причини за това.

1. Някои от най-известните софтуерни продукти нямат версии за Линукс. Да, те имат алтернативи - други продукти, но изисква време да се научите да работите с тях. Ето някои софтуери, които нямат линукс версии:

Adobe Photoshop

Microsoft Office

Dreamweaver

7-Zip

Final Cut Pro

Outlook

IrfanView

2. А при софтуерните продукти, които имат версии и за Линукс, често ъпдейтите идват доста по-късно. Компаниите предпочитат първо да ъпдейтнат версиите си за Windows и чак след това за другите операционни системи.

3. Има над 250 линукс дистрибуции. И макар това разнообразие за някои да е плюс, за много обикновени потребители си е объркващо. Коя, по дяволите, дистрибуция да изберем???

4. Драйвери за хардуерни устройства. Почти всяко устройство, каквото и да е то, идва с драйвери за Windows. Колко имат драйвери за Линукс? Познахте, малко.

5. Има малко игри за Линукс. Да, по този показател нещата леко се подобриха през последните години, но все още има твърде малко игри работещи под Линукс.

6. Линукс е трудна за работа! Е, ако имате 20 годишен опит, може и да ви е лесна, но за повечето хора Линукс е изключително трудна. Дори нещо тривиално като инсталиране на нова програма може да е сериозен проблем.


Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар