неделя, 24 юни 2018 г.

Фалафели на фурна

СЪСТАВКИ:

- 250 гр. нахут
- 2-3 чаени лъжици зехтин
- сок от половин лимон
- половин глава лук
- 1-2 скилидки чесън
- препоръчителни подправки – кориандър, кимион, хималайска сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Нахутът се накисва във вода за 24 часа. След това се блендира и изсипва в голяма купа като се прибавя зехтин, лимонов сок, ситно нарязан лук и чесън. Кориандър, кимион и хималайска сол може да се добавят по избор. Сместа престоява в хладилника за около половин час. След това фалафелите се оформят и поставят в тава с хартия за печене. Пекат се за около 20-30 минути на фурна с вентилатор на 200 градуса.

Източник


Няма коментари:

Публикуване на коментар