петък, 28 август 2015 г.

Трите най-важни неща при пътуване в чужбина

От сайта Lifehacker.com посочват тези три неща като задължителни за вземане.

1. Принтирани на хартия билети.

Отдавна закупуването на самолетни билети е доста лесно и се извършва по Интернет. С напредъка на новите технологии все повече хора дори не принтират билетите си, а ги показват на екрана на компютъра или таблета си. Много компании позволяват това, но други все още не. За да не изпаднете в кофти ситуация, по-добре си отпечатайте на хартия билетите. Дори и авиокомпанията да приема билети в електронен вид, винаги има опасност нещо да се случи с техниката ви - да я изтървете и тя да се повреди или батерията да се изчерпа. Освен това лаптопите и таблетите са скъпи неща и са желана цел на крадците. Така че не поемайте риска да не можете да покажете билета си на гишето.

2. Химикалка

При влизането в много държави се изисква да попълвате различни формуляри. Обикновено ви осигуряват писалка за писане, но може да се случи да нямат - всички химикали да са взети в момента от другите пътници. За да не чакате някой да свърши с попълването на неговата форма, носете си собствена химикалка. Освен това тя ще ви трябва и за долното.

3. Бележник

Макар английският отдавна да се е превърнал в международен език, има много хора, които не го говорят. Ако трябва да питате местните хора в дадена страна за нещо, примерно за посоката, а те упорито не ви разбират, можете да се пробвате да нарисувате къде искате да отидете - примерно кацащ самолет и сграда вероятно ще разберат, че значи "летище".

Източник


Няма коментари:

Публикуване на коментар