събота, 11 ноември 2017 г.

Когато сякаш нищо не ни върви, какво да правим?

Познато ли ви е това чувство? Че сте в дупка и нищо не върви? Опитайте да излезете от това състояние на ума чрез тези съвети.

Направете нещо, каквото и да е!

Чувствате, че живеете застоял живот. А може би наистина е така. Събуждате се, отивате на работа, връщате се вкъщи, лягате си. На другия ден повтаряте същото. Използвайте малкото си свободно време, за да направите нещо ново, каквото и да е - започнете да ходите на някакъв курс, включете се в доброволчески акции, каквото и да е. Всяко разчупване на обичайната рутина може да се окаже много ползотворно.

Потърсете подкрепа.

Хей, приятелите нали за това са приятели - споделете проблемите си. Вижте се с роднини. Дори потърсете хора със сходни проблеми. Колкото и да е готино да казвате, че "се справяте сам", всеки понякога има нужда от помощ. Не се притеснявайте да потърсите и професионална такава - например на психолози.

Спортувайте.

Добрата физическа форма често води и до добра психическа такава.


Правете промени в живота си, големи и малки.

Току виж сте "излезли от дупката" само с няколко малки промени, не би ли било чудесно? Ако работата е това, което ви прави нещастни, не е задължително да напускате. Може би достатъчно е да сложите ясни граници между нея и личния си живот.

Източник



Няма коментари:

Публикуване на коментар