Не малко хора страдат от хранителни алергии към определени храни или съставки. В същото време на днешния човек все повече му се налага да пътува по света - по работа или като турист за удоволствие. Какво да правим ако имаме хранителна алергия?
- Проучете предварително какви са традиционните ястия за местата, където отивате и най-вече какви са им съставките. Това най-лесно става с две търсения. Първото е нещо от рода "традиционни храни близък изток", вероятно ще ви излязат неща като кебап, фалафел и т.н. Второто - "рецепта фалафел". Именно в рецептите са описани съставките. Разгледайте повече от една рецепти понеже има вариации.
- Не забравяйте противоалергичните си лекарства, там където отивате може и да не ги намерите лесно.
- Пакетирайте си малко дълготрайна храна, в случай, че не можете да намерите нищо местно, което да е безопасно.
- Отседнете на място, където има кухня, която можете да ползвате (хостел например) и си гответе сами храната.
- Ако имате съмнения за някоя местна храна, не поемайте рискове.
Източник
Няма коментари:
Публикуване на коментар