неделя, 26 септември 2021 г.

Какво да работите, ако не ви се работи?

Хаха, няма да казвам "държавен служител", това е в България. В случая по-скоро става въпрос за мързеливи професии в останалата част на нормалния свят.

Модел за художници

Условие е да имате търпение и да седите известно време на едно място. Трябва ли и да не сте стеснителни? Не, не става въпрос само за позиране за голи картини. Много художници, скулптори и т.н. пресъздават само някои части от тялото - лице, ръце и т.н. Не е задължително и да сте красиви, изкуството пресъздава целия реален свят, затова различните творци се нуждаят от модели на различна възраст, пол, раса и т.н. 

Някои хора изкарват пари и в България с тази професия за разлика от следващата.

Участник в сънен експеримент

Не съм чул в България да са се провеждали такива, но на други места по света лекари и невролози събират ценни данни като наблюдават платени доброволци как спят. В някои страни се изкарват по 1000 долара на ден от това да лежите в леглото!


Професионален чужденец

Една работа, която поне към момента е много популярна в Китай. Ако се преместите да живеете в тази страна можете да изкарвате пари само с външния си вид на чужденец. Местни бизнесмени наемат такива чужденци за да ги представят по бизнес срещи като свои бизнес партньори. По престижно е да твърдиш, че правиш бизнес с фирми от Европа или Америка.

Нает роднина

Тази професия е подобна на горната, но е популярна в Япония, а не в Китай. Някои хора, които нямат много роднини, си наемат такива подставени лица за сватби и други тържества. Е, обикновено наетите също са японци, защото е трудно да обясниш защо вторият ти братовчед изглежда като европеец и не разбира бъкел японски.

Личен онлайн купувач

Едно занимание, което е популярно в САЩ, но от известно време и в Русия. Искате да си купите нещо на изгодна цена, ама ви мързи да следите кога и къде ще го пуснат на промоция? Наемете някой, малко по-малко мързелив, който да го прави вместо вас.

Аз лично не бих се възползвал от такава услуга, дори и да почнат да я предлагат в България. За мен е тръпка и удоволствие сам да дебнеш за изгодни сделки.

Разхождане на кучета

Мисля, че това се търси и в България, поне в големите градове.


Чакане на опашка

Един от първите, които започват да предлагат тази услуга на непознати срещу заплащане е Poбъpт Caмюeл от САЩ, който пpeз 2012 г., пуска такава обява. Cтoeйĸи пoняĸoгa c чacoвe нa дълги oпaшĸи зa билeти зa пoпyляpни шoyтa или зa нoвия іРhоnе, тoй пeчeлeл дo $1000 нa ceдмицa.

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар