Може би сте виждали тази шега:
Ям хималайска сол, стара 250 милиона години, а е със срок на годност 2019-та.. 🤔
— Смях До Скъсване (@smiahdoskusvane) March 10, 2017
Защо наистина и готварската и морската и хималайската сол имат такъв срок? Обикновено това е заради съвсем малкото други допълнителни съставки, които някои производители слагат. Те имат за цел да предотвратят ставането на солта на буци, добавят допълнителни минерали или хранителни вещества и т.н.
Можем ли да консумираме сол с изтекъл "срок на годност"? Обикновено да, стига да изглежда нормално, лесно се раздробяват образували се бучки сол. Все пак оглеждайте се за мухъл или други видими необичайни неща в солта. Ако има, тогава я изхвърлете.
Няма коментари:
Публикуване на коментар