събота, 20 юни 2015 г.

Близо 1000 бизнес идеи

Попаднах на един пост в интернет публикуван през вече не толкова близката 2009 година. В него са описани около 1000 бизнес идеи (на английски). Някои от идеите дадени там мисля, че вече са реализирани изцяло или частично - като например номер 14. "Уебсайт на който музиканти да работят заедно върху музикални парчета". Това ми напомня за нещо за което вече съм писал:


Или пък 29. "Доставка на храна по болниците" - това не се ли нарича кетъринг и не се ли прави от много време?

Други от идеите ми изглеждат нереализируеми, твърде трудоемки или безсмислени.

Като например 605. "Услуга преписваща стари списания / дневници". Предполагам се има в предвид преписването от хартиен в дигитален формат. Ако старите списания и дневници се качват само като снимки, това става. Но ако трябва да е като смислен текст, то това ще е ужасно за направа, особено ако дневниците са писани на ръка.

Или пък 622. "Устройство което моментално превежда изречени думи" - за научна фантастика ли си говорим или за реални идеи? Такова устройство вероятно ще се появи едва след години и то ще е дело на някоя голяма компания като Гугъл например, а не на някой малък бизнес.

И все пак има и идеи над които си струва да се помисли. Като например 709. "Генератор на произволни подаръци базиран на характера / възрастта / интересите на човека". Има смисъл да се направи такъв сайт. Много хора се чудят какво да подарят на близките си. В сайта въвеждате пол, възраст и т.н. на съответния човек и той ви дава съвет какво да му подарите, дори може и линк към съответен магазин да ви даде.

Или пък 842. "Гараж за велосипеди". Ако имате подходящо място в голям град - примерно личен гараж за вашия автомобил, защо да не го превърнете в платен гараж за велосипедии? Вярно и сега има стойки за заключване на колела, но все пак те могат да бъдат откраднати от там. Във вашия охраняем паркинг за велосипеди, те ще се съхраняват по-сигурно.

Разгледайте всичките близо 1000 идеи дадени тук:


И ако си харесате идея и един ден започнете успешен бизнес, не забравяйте кой ви е помогнал да я откриете. Пия бира :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар