събота, 6 юни 2015 г.

"Trust" - една кофти мишка

Дълго време, около 2 години, ползвах една компютърна мишка "HP". Тя обаче изживя времето си, бутоните взеха да отказват и т.н. Затова реших, че е време да я сменя. Докато бях в София влязох в един магазин от една известна верига за офис и канцеларски материали. Там обаче имаше едва два модела безжични мишки. Доста беден избор, но все пак си купих една мишка от марката "Trust" (Доверие).

Едва ли бях работил с нея и два дни, когато внезапно се смениха посоките на движение на мишката. Когато местех мишката наляво и надясно, курсорът на екрана се местеше нагоре и надолу и обратното. Това превключване се случи към 11 ч. вечерта и много се стреснах - помислих, че я хакери, я "мъже в черно" са ме атакували :) Прекарах следващите 3 часа (до 2 през нощта) в преинсталиране на драйвери, промяна на настройки, търсене на решение на проблема. Накрая стигнах до извода, че проблемът не е в софтуера и компютъра, а в самата мишка. Това се потвърди като потърсих в интернет - и други хора са имали същия проблем. Само един обаче споменаваше каква марка е неговата проблемна мишка - ""Trust"!


Явно на мишките "Доверие" не може да им се има доверие. Купих си още една мишка (марка "Rapoo") и вече няколко седмици нямам никакви проблеми с нея.

Сега имам три мишки:


Ето и видео показващо коя как се движи:


Няма коментари:

Публикуване на коментар