сряда, 25 ноември 2015 г.

Пари от Интернет чрез Биткойн - възможно ли е?

ВАЖНО! Изглежда далаверата с безплатните биткойни приключи, повечето сайтове или изчезнаха или взеха да дават твърде малко. За цялото време успях да натрупам биткойни за около 15 долара по настоящ курс. Ако има развитие, ще информирам.

ВАЖНО! Тази статия има и продължение - ЧАСТ II

Биткойн е виртуална валута много популярна през последните години. Някои твърдят, че това е бъдещето, а други, че това е една голяма (само)измама. Повече за нея може да прочете в тази статия в Уикипедия.

Има няколко начина на заработка на биткойни. Единият е да сте "миньори". Това са хората, които обработват транзакциите. Това изисква да имате сериозен изчислителен ресурс - мощен компютър, як процесор, здрава видео карта. От този вариант нищо не излезе при мен, а и винаги има опасност системата ви да прегрее и компютърът ви да "сдаде багажа".

Открих обаче един друг вариант. От него не се печелят много пари, но поне не изисква наличието на голяма изчислителна мощ. От известно време в Интернет се е появила цяла група от сайтове на които гледате реклами и ви плащат чрез биткойн валутата за това.

Преди обаче да ползвате тези сайтове, трябва да сте си направили виртуален портфейл за биткойни. Ето един сайт за тази цел:

Blockchain.info

След като си направите портфейл, получавате уникален идентификатор - един много дълъг номер. Чрез него се регистрирате на долните сайтове (давам два от тях, винаги можете сами да си намерите още, ако се заинтересувате):

http://chronox.co.in/55284 (ВЕЧЕ НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ ТОЗИ САЙТ!!!)

http://moonbit.co.in/?ref=3dc52a91dc7f

И на двата от време на време трябва да натискате бутона "CLAIM" (той се появява след 5 минути от последното натискане). След това решавате логическа загадка, за да докажете, че сте човек, а не бот и получавате известно количество сатоши (100 милиона сатоши са равни на 1 биткойн). В края на седмицата всички, които са събрали необходимия минимум сатоши (за първия сайт е 25 000, а за втория 5 500) получават сумата по виртуалните си портфейли. Един трик - колкото по-често поглеждате сайтовете и цъкате "CLAIM", толкова повече сатоши ще заработите. Това е логично, сайтовете са за гледане на реклами и се предполага, че щом като цъкате често, значи наистина хвърляте по едно око. Нещо друго - ако имате някакъв AdBlocker трябва да го изключите, сайтовете го засичат.

Както казах, не очаквайте големи приходи. Ето за около два месеца колко съм заработил, но аз и не си давам голям зор често да цъкам:


При биткойн обаче има нещо интересно. Курсът на тази валута може да се измени в големи граници за кратък период от време. Примерно преди два месеца 1 биткойн струваше към 230 долара, а в момента е 327 долара, през този период в един момент дори удари 500 долара. Тоест може в някой момент биткойните би да струват двойно или повече от двойно отколкото в момента. Така, макар аз днес да имам към 2 долара, утре може да имам 5 само от това, че се е вдигнал курса.

Един добър сайт показващ стойността на 1 биткойн спрямо американския долар:


И така, да кажем, че все пак сте успели да съберете известно добро количество сатоши. Какво може да ги правите? Единият вариант е да ги обмените за истински пари. Този сайт ми изглежда добър за целта:


Нищо повече не мога да кажа обаче за него, защото все още не съм го ползвал, минимално трябва да имате 0.1 биткойна (10 милиона сатоши), за да направите обмен.

Друг вариант е да си купите нещо от този магазин:


Той твърди, че приема биткойн, освен останалите по-традиционни методи за плащане. Отново, нищо повече не мога да кажа, защото не съм го ползвал.

Дали в крайна сметка е изгодно човек да се занимава с биткойни, само времето ще покаже.

Няма коментари:

Публикуване на коментар