неделя, 18 ноември 2018 г.

Опит за отвличане на дете предотвратен благодарение на превантивни мерки

Наскоро 11-годишно момиче от Аризона вероятно е било спасено от отвличане благодарение на предвидливостта на родителите си. Всяка година хиляди деца в САЩ, а и по света биват отвличани, изнасилвани, убивани, използвани за донори на органи и какво ли още не. Въпросното момиче обаче не попада в тази черна статистика, ето как.

Детето било в парка, когато в близост спира автомобил и непознат човек и казва, че с брат ѝ се е случил инцидент и тя трябва да дойде с него, за да го види. Момичето обаче е научено от родителите си да иска определена кодова дума, когато някой непознат и предложи нещо такова. Въпросният мъж естествено не знаел каква е кодовата дума и след въпроса на момичето, веднага потеглил с пълна газ. В момента полицията го издирва, защото вероятно не е имал никак добри намерения, заснет е на няколко охранителни камери.

Научете и вие вашите деца на тази тактика - измислете си кодова дума. Така ако наистина някой път ви се наложи да пратите свой приятел, който детето ви не познава, то ще е сигурно, че човекът наистина е пратен от вас, а не е някой странник.

Източник


Няма коментари:

Публикуване на коментар