неделя, 3 февруари 2019 г.

Няколко начина как да пестите пари

Този материал е направен на базата на статия в Money.bg

Спестявайте малките ежедневни разходи като кафе или обяд

Оригинален цитат:

"Много хора харчат над 10 лева само за кафе и обяд навън, когато са на работа. Експертът Андреа Вороч съветва вместо това човек да отделя тези пари и да ги спестява в отделна сметка. И ако у нас 10 спестени лева на ден значат 50 лева през работната седмица, то те била нараснали до 200 лева на месец и до впечатляващите 2490 лева на година при 249 работни дни през 2019 година."

Така описано, звучи като да не се храните въобще на обяд. Някое и друго спестено ядене няма да ви се отрази зле, но всеки ден да не обядвате, не ви съветвам. Вместо това можете да си приготвяте храна вкъщи и да си я носите на работа. Излиза по-евтино. За кафето съм съгласен - аз не пия въобще (но някой и друг чай не отказвам).

Изчакайте 48 часа преди да купувате

Крис Уитлоу, който е основател на компанията за финансово образование Edukate, съветва: "За да избегнете импулсивните покупки, изчакайте 48 часа. Тогава вече ще бъдете сигурно дали нещо ви е наистина толкова нужно или не."

Обърнете се към публичния транспорт или се разходете пеша

Иска ли питане? Градският транспорт е по-евтин от това да ходите на работа с личен автомобил. Друг е въпроса колко са удобни градските рейсове и тролейбуси. Преживяването може да е доста неприятно. Ходенето пеша е супер, но няма как да стане, ако работите далеч от мястото където живеете.

Изключвайте всичките зарядни устройства и техника от контакта

Те продължават да консумират енергия дори когато са изключени, това натежава на сметката ви за ток.



Няма коментари:

Публикуване на коментар