Хората, които имат хладилници (а това вероятно са почти всички в България) знаят какво може да се замразява в камерата му - основно месо, риба, сладоледа като го вземем от магазина го слагаме там и т.н. Попаднах на едно кулинарно списание (офлайн, хартиено, не сайт в мрежата), което дава и други съвети за храни удобни за съхранение там.
- Хляб - може да се съхранява до 3 месеца. Капнете върху него малко вода и го сгрейте във фурната или микровълновата, когато решите да го ядете.
- Едрозърнесто брашно - до 2 години.
- Сметана - до 4 месеца
- Шунка - шунката има срок на годност не повече от 3 дни. Ако я нарежете на порции и я завиете в прозрачно фолио, можете да запазите вкусовите ѝ качества и по-дълго.
Няма коментари:
Публикуване на коментар