четвъртък, 31 октомври 2019 г.

Съвети за безопасен Хелоуин

За да не става играчка-плачка.

1. Носете ярки костюми, най-добре от незапалим материал

Ако обикаляте за бонбони с децата, бъдете сигурни, че вашето дете и вие ще бъдете лесно забележими за преминаващи по улицата шофьори.

2. Избягвайте декоративните лещи

Лещите за очи са продукт, който трябва да бъде предписан от лекар. Цветните лещи, които много често се продават в магазините за костюми, обаче се купуват без рецепта. На опаковката обикновено пише „размерът е подходящ за всички“, което не бива да ви заблуждава, че са подходящи и за вашите очи.

3. Носете зареден телефон

Телефонът ви трябва да е зареден както за снимки и разговори, така и за да може да го ползвате като фенерче в тъмното.

4. Не влизайте в къщите на непознати

Повечето хора раздават лакомства пред прага на входната врата. Обяснете на децата си, че не трябва да приемат покани да влизат вътре.

5. Не яжте събраните сладки в тъмното

За децата е много забавно да се приберат с пълни с шоколад и други захарни изделия кошници или торби. Много често събраното количество стига за няколко месеца. Би било добре обаче те да отворят пакетите чак вкъщи, след като вие или друг възрастен проверите етикетите за срока на годност и съмнителни съставки, както и такива, които водят до алергии. Прочетете всеки етикет, дори и да е върху лакомство, което изглежда познато, защото го купувате често.

Източник


Няма коментари:

Публикуване на коментар