сряда, 24 декември 2014 г.

Оригинална "зареждаща" се хартиена картичка

Какво ще кажете за тази картичка:


За да си направите една такава ви трябва компютър с принтер (желателно цветен), листа А4, ножица, макетен нож или друго пособие за изрязване, тиксо или лепило за залепяне на хартия.

Първо трябва да направите в някоя компютърна програма като Paint предната и задната част на плика и съобщението в него. Лисчето със съобщението трябва да е по-малко на височина от двете части на плика, които може да са еднакви.

На предната страна на плика трябва да нарисувате сини квадратчета като тези които се показват при зареждане на някоя компютърна програма, а на задната трябва да има една плътна синя зона.

Изрежете трите отделни лисчета.
След това с макетния нож или друго подобно пособие изрежете квадратчетата на предния лист на плика, както е показано на снимките, както и страничен отвор за изваждане на съобщението.След това с тиксо или с лепило залепете предния и задния лист на плика, така че синята зона да съвпадне с изрязаните квадратчета. Изрежете отвор за изваждане на съобщението и на задния лист.Поставете съобщението в плика и го дайте на човека за което е предназначено.


Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар